Skoči na glavno vsebino

Program Ekošola je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje, katerega poznajo šole na vseh svetovnih celinah. Namenjen je spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med otroki, učenci in dijaki skozi njihov vzgojni in izobraževalni program ter skozi aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti in širše.

OŠ Bršljin je prvo eko listino podpisala aprila 1998. Skupaj s peščico slovenskih šol tako sodimo med najstarejše članice. Svet se spreminja in spreminjajo se tudi naše vrednote,

zato smo zasnovali in letos dokončno oblikovali in dopolnili novo eko listino, katero smo 7. 10. 2020 svečano predstavili in podpisali skupaj s predstavniki lokalne skupnosti in organizacije Ekošola.

Svečani gosti in podpisniki so bili mag. Gregor Cerar, ga. Vida Čadonič Špelič, v. d. direktor Komunale Novo mesto Janez Bauer, predsednica KS Bršljin Mira Kump, ravnateljica Darja Brezovar, predstavnica šolske skupnosti Nika Blažič in eko koordinatorji šole Tina Turk, Simona Žiberna in Damjan Bratkovič.

Damjan Bratkovič, eko koordinator

FOTOGRAFIJE

 

 

 

 

Dostopnost